Birkin bag kopen

tasseninfoitbags

Klik hier om naar alle It-bags te gaan.

Een Birkin bag kopen is de droom van menig modeliefhebbende vrouw (en een enkele stijlvolle, dappere man). Al jarenlang is deze chique leren tas van het Franse modehuis Hermès een accessoire waar fashionista’s van watertanden. Modegevoelige celebs laten zich er dan ook graag mee fotograferen, waardoor de tas de status van een gewild object al lang heeft overstegen. De Birkin bag is soms zelfs zó populair geweest, dat er lange wachtlijsten bestonden om er een te mógen kopen. Deze situatie werd zelfs onderdeel van een Sex and the City aflevering uit 2001. Daarin wil het brutale personage Samantha een Birkin bag kopen. Ze wil echter niet wachten op de Birkin waar ze zo naar verlangt en gebruikt op sluwe wijze haar PR-contacten om er toch eentje in handen te krijgen. Jammer genoeg gaat haar beroemde cliënte (een gastrol van Lucy Liu) er met de elegante tas vandoor. Een Birkin bag kopen blijkt voor Samantha dus toch niet zo gemakkelijk. Haar rest niets anders dan weer kwijlend kijken naar de door haar zo begeerde Birkin bag in de etalage van Hermès en geduld hebben totdat ze deze eindelijk de hare mag noemen.

Birkin bag kopen?

Je hoeft natuurlijk geen celebrity te zijn om de show te stelen met een Birkin bag. Wil je ook een Birkin bag kopen? Dat is heel begrijpelijk. Hij is verkrijgbaar in allerlei kleuren en soorten leer, waardoor iedereen de ster in zichzelf kan ontdekken en zich ermee kan onderscheiden. Dankzij het goede ontwerp en het feit dat de tas handgemaakt is, is de Birkin bag een aankoop waar je nog lang van kunt genieten. En, ook mooi meegenomen: uit de mode gaan doet hij tot nu toe niet. Een Birkin bag kopen is dus investeren in een modieuze toekomst.

De Birkin bag: stijlvol en tijdloos

De jarenlange reputatie van de Birkin bag gaat een eindje terug in de geschiedenis van de mode. Hij mag dan ook gerust een tijdloos fashion-item genoemd worden. Vernoemd naar de mooie, hippe Britse zangeres en actrice Jane Birkin, die in 1969 een hit had met het verleidelijke fluisterliedje Je t’aime, moi non plus…, dat ze in 1969 opnam met haar echtgenoot, de legendarische Franse zanger en verleider Serge Gainsbourg. Jean-Louis Dumas, toenmalig chief executive van Hermès, zat in 1981 naast haar in het vliegtuig, waar hij haar zag worstelen met een tas waar haar spullen uit bleven vallen. Ze vertrouwde hem toe nooit een mooie leren tas te kunnen vinden die haar beviel, wat de slimme modegoeroe aan het denken zette. Hij begon te fantaseren over een stijlvolle, handzame tas met genoeg ruimte voor alles wat een dame nodig heeft; ogenschijnlijk eenvoudig van ontwerp, maar daardoor des te chiquer. Et voila! In 1984 werd de Birkin bag geboren. Een meesterlijke vondst: dertig jaar later willen de hedendaagse evenknieën van Jane Birkin, mooie, chique modellen, zangeressen en actrices, en masse een Birkin bag kopen. Daar mag je tenslotte mee gezien worden!.