Birkin bag

tasseninfoitbags

Klik hier om naar de tassen te gaan.

De birkin bag is dé tas voor wie een voorliefde heeft voor tassen. Een mooiere, exclusievere en chiquere handtas dan de birkin bag bestaat er namelijk niet! De prijzen zijn er dan ook naar. Wie een originele birkin bag wil kopen, zal voor deze tas duizenden of zelfs tienduizenden dollars moeten neertellen. Het is dan ook logisch dat dit merk tassen niet in gewone tassenwinkels is te vinden. Hoeveel mensen verdienen immers zoveel geld dat ze zo’n klasse-tas kunnen aanschaffen? De hoge prijs draagt daarom bij aan de exclusiviteit van de birkin bag. Wie deze tas in zijn (of haar) bezit heeft, laat zien dat hij (of zij) tot de bovenklasse van onze samenleving behoort. Daarmee onderscheidt diegene zich automatisch van de grote groep mensen die zijn aangewezen op de gewone, goedkope tassen in de tassenwinkels waar iedereen zijn tassen koopt.

Het hoe en wat van de birkin bag

De birkin bag is meer dan alleen zijn dure prijs. Er zijn nog allerlei andere factoren die bijdragen aan de exclusiviteit van de birkin bag. Hierbij een klein overzichtje van het hoe en wat van deze toptas:

  • Birkin bags worden alleen maar geproduceerd en verkocht  door Hermès. Dit is een van oorsprong Frans modehuis, maar inmiddels zijn Hermès winkels over de hele wereld te vinden. Zelfs in Amsterdam en Maastricht hebben ze een vestiging!
  • De tassen zijn vernoemd naar de actrice en zangeres Jane Birkin. De eerste tas van dit merk werd in de jaren tachtig namelijk voor haar gemaakt.
  • Birkin bags zijn lederen tassen. Onder andere wordt er kalfs-, struisvogel-, krokodillen- en hagedissenleer gebruikt.
  • De handtassen worden ambachtelijk geproduceerd in Frankrijk. Gemiddeld duurt het maken van zo’n tas 48 uur. Omdat ze met de hand gemaakt worden, is iedere tas uniek.
  • Birkin bags zijn er in verschillende kleuren en maten. Ze hebben twee hengsels en ook een slot met sleutel.
  • Er worden heel weinig birkin bags gemaakt. Bovendien verschijnen ze onregelmatig op de markt. Tot voor kort schenen er zelfs wachtlijsten van 6 jaar te zijn om een birkin bag aan te mogen schaffen.

U ziet dus dat de dure prijs van birkin bags meer dan gerechtvaardigd is: exclusief leer, handgemaakt, weinig aanbod. Van welk product zou de prijs dan niet omhoog schieten?

Beroemdheden & Birkins

Wie enig verstand van zaken heeft, zal gemakkelijk een birkin bag kunnen onderscheiden van andere handtassen en zal zien dat er vooral onder beroemdheden veel birkin bags te vinden zijn. Zo schijnen Lady Gaga, Victoria Beckham en Naomi Campbell met deze tas te zijn gespot. Afgelopen kerst kreeg Kim Kardashian zelfs een handbeschilderde birkin bag cadeau van Kanye West. Dit cadeau deed veel stof opwaaien op Internet in verband met de beschildering van naakte lichamen met demonengezichten. Deze nieuwsberichten tonen echter wel aan hoe gewild birkin bags zijn onder beroemdheden. Kim Kardashian heeft vast een geweldige kerst gehad. Welke tassenliefhebster zou nu niet zo’n birkin bag van haar partner cadeau willen krijgen?.