Hermes Kelly Bag

tasseninfoitbags

Klik hier om naar de it-bags te gaan.

De Hermes Kelly Bag is een andere beroemde tas van het modehuis Hermès. De beroemdste tas is natuurlijk de Birkin Bag, maar de Hermes Kelly Bag is ook erg populair en lijkt in veel opzichten op haar zusje. De Hermes Kelly Bag is echter ontworpen voor de Birkin en dus een stuk ouder. De tas is beroemd geworden door Grace Kelly de beroemde actrice uit Amerika, die later de prinses van Monaco werd. Toen Grace Kelly de tas ging dragen, werd hij al snel populair. Grace Kelly was in die tijd natuurlijk een mode-icoon en alles wat zij droeg werd gekopieerd. Het was dan ook een gouden zet van het modehuis haar deze tas cadeau te doen. De Hermes Kelly Bag is was smaller dan de Birkin en heeft maar één hengsel.

Zakelijke look

De Hermes Kelly Bag is erg populair onder zakenvrouwen. De tas heeft een zakelijke look en is erg geschikt om papieren in op te bergen. Maar de tas is ook erg geschikt om na het werk in een hippe bar wat te gaan drinken. Het klassieke uiterlijk van de tas maakt dat hij altijd kan. De Hermes Kelly Bag is een zogenaamde ‘It bag’. Hiermee worden tassen bedoeld die een tijdloze status hebben gekregen en direct worden herkend. Een it bag is exclusief en staat voor status en stijl. Alleen al door het dragen van zo’n tas straal je uit dat het je voor de wind gaat en dat je het hebt gemaakt. Het dragen van zo’n tas zegt meer dan duizend woorden. Als je dus wil laten zien dat je op zakelijk gebied het hebt gemaakt, kun je dit als vrouw eigenlijk het beste doen door een peperdure tas aan je arm te hangen. De meeste mensen zullen de Hermes Kelly Bag direct herkennen. Vooral vrouwen zijn natuurlijk op de hoogte van de status van de Hermes Kelly Bag, wil jij dus je collega’s aftroeven is het aanschaffen van een it bag de eerste stap. Ook als je het nog niet hebt gemaakt is het aanschaffen van een exclusieve tas een slimme zet. Om succesvol te zijn, moet je in de eerste plaats succes uitstralen, de rest volgt vanzelf.

Een klassieke handtas

De Hermes Kelly Bag is gebaseerd op een ontwerp uit 1892. In 1923 werd door Hermès en Ettore Bugatti een simpele tas ontworpen voor de vrouw van Hermès Julie en zo gemaakt dat het in de deur van een auto paste. Daarom is de tas ook vrij plat. De tas werd beroemd door de film To catch a Thief van de regiseur Alfred Hitchcock uit 1954. In deze film speelde Grace Kelly een hoofdrol en droeg ze de tas. Kelly vond de tas fantastisch en gebruikte hem ook buiten de film om. Zo werd ze gefotografeerd toen ze haar zwangere buik achter de tas probeerde te verbergen. Hierdoor werd de tas erg populair en groeide uit tot een mode-icoon. De Hermes Kelly Bag is nog altijd de best verkochte tas van het modehuis Hermès..