It-bag

 

tasseninfoitbags

Klik hier om naar de it-bags te gaan.

Een it-bag is een populaire – en tevens vaak kostbare – tas die veelvuldig door bekende vrouwen (actrices, zangeressen, modellen en modebloggers) wordt gedragen. Of ze nou in hun tiener-, twintiger- of dertigerjaren zijn, veel vrouwen hebben een vrouwelijke beroemdheid waar ze tegenop kijken. Deze celebs dienen als inspiratiebron en vrouwen zouden zich maar eenzelfde garderobekast hebben. Met it-bag wordt dus de tas bedoeld die op dit moment een musthave is. Door de jaren heen hebben veel verschillende tassen de revue gepasseerd als ‘it-bag’. Eén van de meest recente it-bags is de Tote Bag van Céline. Deze tas is gemaakt voor de hedendaagse vrouw die tijdens haar drukke werkdagen veel producten bij zich heeft: van een laptop, portemonnee en telefoon tot schrijfblok en beauty artikelen, deze tas is groot genoeg om het mee te nemen. Bovendien is de Céline Tote Bag verkrijgbaar in uiteenlopende stoffen, kleuren, met bijzondere stiksels, studs en andere toevoegingen. Naast de nieuwe it-bags zijn er ook klassieke tassen die al jaren het stempel it-bag dragen.

De it-bag van Hermés

Een zeer bekende it-bag is zonder twijfel de Birkin Bag van het Franse modehuis Hermés. De eerste Birkin Bag werd in 1984 op de markt gebracht en is vernoemd naar de actrice Jane Birkin. De toenmalige chief executive van het modehuis, Jean-Louis Dumas, ontwierp de tas speciaal voor de Britse actrice. Vanaf het moment dat de wereldberoemde actrice regelmatig met de tas aan haar arm gespot werd, steeg de vraag explosief. De Birkin Bag is op dit moment een van de meest herkenbare en gewilde designertassen ter wereld. Ondanks het feit dat de tas voor de gemiddelde vrouw onbetaalbaar is (de prijzen liggen tussen de 4.500 en 35.000 euro) is er eindeloze wachtlijst. Als u nu een tas bij Hermés zou bestellen, moet u minimaal zes jaar geduld hebben. En dan heeft u ‘slechts’ een simpel exemplaar van deze it-bag in handen.

De it-bag van Chanel

Een andere tas, die misschien wel wordt gezien als de ultieme it-bag, is de 2.55 van het Franse modehuis Chanel. Dit leren tasje werd in 1955 gelanceerd als hét moderne handtasje voor de vrouw van toen. 2.55 komt van de maand en het jaar waarin de tas voor het eerst op de markt kwam: februari 1955. Het design van deze tas is herkenbaar. Het meest bekend staat de tas om de hengsels, die gemaakt zijn van een schakelketting met door de schakels een lint van leer gewoven. Het hengsel op zich was al bijzonder. Voor die tijd werden handtassen namelijk vaak in de hand gedragen, ze hadden geen hengels. Coco Chanel vond dit vreselijk onhandig, vrouwen moesten toch af en toe hun handen vrij hebben? Daarom besloot zij hengsels toe te voegen aan haar nieuwe ontwerp. Ook het patroon van de Chanel 2.55 is beroemd. Het leerpatroon is gebaseerd op de doorgestikte jasjes die de staljongens tijdens paardenraces droegen. Coco Chanel was namelijk gek op alles wat met paardenraces te maken had..