Leren tassen

tasseninfo

Klik  hier of op de afbeelding om naar de tassen te gaan.

Wie kent ze niet, de verschillende soorten (al dan niet) leren tassen? We kunnen met vrij veel zekerheid vaststellen dat iedereen van tijd tot tijd een tas nodig heeft. Dat begint eigenlijk al vroeg in het leven. Niet lang na je geboorte maakte je moeder waarschijnlijk gebruik van een luiertas voor de luiers en luierdoekjes, speeltjes, een speen en allerlei andere dingen die een moeder voor haar pasgeboren kind nodig heeft. Toen je vervolgens naar de peuterspeelzaal, de kleuterschool en school ging, had je hoogstwaarschijnlijk een rugzak voor je drinkbeker en brood en fruit. Later had je een rugzak nodig voor je boeken op de middelbare school en eventueel vervolgonderwijs. Velen van ons hebben mogelijk ook gebruik gemaakt van een laptoptas, aktetas en sporttas. Noem alle activiteiten maar op en er is naar alle waarschijnlijkheid wel een specifieke tas voor. Dat geldt ook voor leren tassen. Leren tassen komen namelijk in een variatie aan modellen voor. Bovendien zijn ze van een geweldige kwaliteit én zien ze er daarnaast ook nog eens prachtig uit.

Leren tassen waren er niet altijd

Velen van ons maken in zekere zin een soort reis door de ‘wereld van de tas’. Waar we voorheen, toen we jong waren, voornamelijk geïnteresseerd waren in een tas met prinsessen of stoere helden, willen we als we ouder worden meestal een tas met een meer stijlvolle of zakelijke uitstraling. Leren tassen zijn dan een uitstekende keus. Dit soort tas is natuurlijk gemaakt van leer. In vroeger tijden werd er nog geen leer gebruikt voor het maken van bijvoorbeeld handtassen. Sterker nog, de handtas heeft niet altijd bestaan. In de Romeinse tijd gebruikte men namelijk geen tas, maar werden belangrijke bezittingen meegenomen in een glazen pot met een koord. Later, in de middeleeuwen werden zowel door vrouwen als door mannen schoudertassen gedragen tijdens het reizen. Zo werden lange tijd bedel- of buideltassen gebruikt. Rond de zeventiende eeuw was het gebruikelijk om tasjes van stof te gebruiken die borduursels van goud- of zilverdraad hadden. De 18e eeuw werd gekenmerkt door kleine doosjes die men onder ruimzittende kleding droeg. Toen de kledingstijl in de eeuw daarna veranderde, werden de doosjes vervangen door tasjes van papier-maché. Leren tassen deden hun intrede pas na de Eerste Wereldoorlog. Vooreerst draaide het vooral om de functionaliteit van een tas, maar later werd het juist belangrijk dat een tas ook elegant was.

Combinatie van kwaliteit en schoonheid

In leren tassen wordt kwaliteit gecombineerd met schoonheid. Leer is namelijk een zeer duurzaam materiaal van hoge kwaliteit. Dit materiaal kan goed tegen een stootje en ziet er bovendien ook nog eens heel mooi uit. Daarnaast is het makkelijk te verwerken en hierdoor is het mogelijk om er verschillende soorten leren tassen van te vervaardigen, zoals:

  • Handtassen
  • Schoudertassen
  • Aktetassen
  • Et cetera.

Vroeger waren andere dingen belangrijk dan nu. Tegenwoordig moet een schoudertas namelijk een vakje voor een mobiele telefoon hebben, of ruimte aan een laptop bieden. Zo zullen naar alle waarschijnlijkheid leren tassen in ontwikkeling blijven.

 .