Tassenmerken

tasseninfosite

Klik hier om naar de tassen te gaan.

Veel vrouwen houden van tassen. Er zijn dan ook heel veel verschillende tassenmerken. Veel modehuizen hebben ook hun eigen tassen. Veel van deze tassenmerken zijn zo beroemd dat ze direct worden herkend. Sommige tassen zijn nog beroemder dan het modehuis zelf. Het dragen van zo’n tas is een echt fashion statement. De tas is zo bekend, dat veel mensen ze direct zullen herkennen. Doordat deze tassenmerken vaak heel duur zijn, laat je door het dragen van zo’n tas zien dat jij het hebt gemaakt. Zulke tassen worden ook wel aangeduid als ‘it bag’. Een beroemde it bags zijn bijvoorbeeld de tassenmerken Chanel, Hermès of Fendi. Het dragen van zo’n tas geeft je status, je laat ermee zien dat jij dit kan betalen en bovendien een goede smaak hebt. Maar niet alleen handtassen kunnen beroemd worden. Tegenwoordig is bijvoorbeeld de rugtas van Fjällräven enorm populair. Deze dure rugtas staat voor hip, avontuurlijk en jong. De ideale tas dus voor de hipster die wil uitstralen dat hij een avontuurlijk leven leidt.

Tassenmerken voor de juiste gelegenheid

De juiste tas maakt je outfit helemaal af. Zo kan een galajurk niet zonder passende tas en kun je als succesvolle zakenvrouw de juiste boodschap overdragen door het dragen van een exclusieve handtas. De meeste vrouwen hebben dan ook meerdere tassenmerken in hun bezit, zodat ze kunnen afwisselen. De tas is voor veel vrouwen een essentieel onderdeel van de garderobe. Anderen kan het niet zoveel schelen en hebben aan één genoeg en hebben geen behoefte aan verschillende tassenmerken. De Nederlandse vrouw heeft wel een duidelijke voorkeur voor vrij grote tassen. In andere landen willen vrouwen graag dat een tas vooral mooi is, maar hier willen vrouwen dat er ook gewoon veel in kan. Een tas is natuurlijk leuk en mooi, maar je moet er wel wat aan hebben.

Beroemde tassenmerken

Tassenmerken worden vaak zo populair doordat beroemdheden ermee zijn gesignaleerd. Mode iconen Grace Kelly of Jackie Kennedy hebben door wat ze droegen bepaalde tassenmerken heel populair gemaakt. Zo is de Kelly Bag van Hermes vernoemd naar Grace Kelly. First Lady Jackie Kennedy maakte niet alleen de mantelpakjes van Chanel beroemd, maar ook de tassen van hetzelfde modemerk. De aflevering waarin Samantha uit Sex and the City een Birkin Bag wilde kopen, gaf de tas extra bekendheid onder het grote publiek. Modemerken willen dan ook graag dat hun tassenmerken door een beroemdheid worden gedragen of in een serie is te zien. Dit is de beste reclame die je kan hebben. Door het dragen van dezelfde tas als bijvoorbeeld Sarah Jessica Parker heb je het gevoel dat je net zo hip en trendy bent als zij. En nog belangrijker, je vriendinnen zien dat jij op de hoogte bent van de laatste mode. Een tas is dus nooit zomaar een tas, maar vertelt een heel verhaal. Welk verhaal dit is, kun jij bepalen door het kiezen van bepaalde tassenmerken. Zo zie je, de juiste tas van het juiste merk is voor veel vrouwen een gewild object..